Правилното измиване на лицето е също толкова важно, колкото и на ръцете

Правилното измиване на лицето е също толкова важно, колкото и на ръцете

Деликатното измиване на лицето е също толкова важно, колкото и на ръцете!

Почистването на лицето може да изглежда на пръв поглед лесно, но всъщност е ключова стъпка към здравето и красотата.

За разлика от измивните продукти за ръце, към лицето си не можем да правим компромис. Използването на обикновен сапун или агресивни продукти обаче, премахва твърде голяма част от себума, изсушава и намалява естествената защита на кожата Ви.
Tова я прави още по-уязвима към външните фактори и потенциални бактериални инфекции.

Почиствайте кожата вечер.
Премахването на замърсяванията в края на  деня е важно за здравето на кожата. Така ще предотвратите и риска от попадане на вируси и бактерии в областта на лигавиците.

Задължително почиствайте кожата и сутрин.
Много хора правят грешката сутрин да пропускат измиването с подходящ продукт и директно нанасят дневен крем. Това не е правилно, тъй като през нощта кожата се омазнява, дори и да сте почистили хубаво лицето преди лягане. Това води до  запушване на порите и така кожата страда. Затова сутрин след събуждане първата ви задача трябва да е хубаво почистване на кожата на лицето с вода и почистващ продукт.

Почиствайте с продукти с прецизно подбран състав.
Качествените продукти за почистване на чувствителна кожа неслучайно са клинично тествани. Те действат успокояващо ако има раздразнения по кожата и я хидратират в дълбочина, като подпомагат за възстановяването на бариерната и функция.

Ние от MonoDerma препоръчваме точно такъв продукт – предназначен за чувствителна и склонна към алергии кожа, която изисква особена деликатност и внимание.

Иновативната му формула съдържа две активни съставки. С уникалната си текстура, гел-крем  MonoDermà Cleanser, съчетава в себе си микробиологична стабилност и хидратация.
Антибактериалната му защита подобрява бариерните функции на кожата и я защитава от вредните фактори на средата, a пък деликатната му формула дава възможност за  ежедневно почистване и грижа в рамките на един продукт:

Comments are closed.

Scroll to Top